Skip to content

Náročné časy – čo môžeme robiť? Nádych a výdych

Už to tak býva, že hraničné situácie človeka dokážu primäť k novým riešeniam a pohľadu na veci. Záleží vždy od každého z nás, ktorým smerom sa vyberieme. Buď vnímame hrozbu, ovláda nás strach a obava (hoci tá môže byť aj namieste). Tie nás postupne paralyzujú, či nebodaj doženú k nejakým neblahým činom. Alebo v sebe opäť raz nájdeme vnútornú silu a začneme na veci hľadieť aspoň trocha s nadhľadom. Zamyslíme sa, čo sa teda dá robiť.

Keď v mojom vnútri opäť zavládol pokoj, pocítila som túžbu nájsť spôsob, akým môžem byť v tejto situácii užitočná a pomôcť nielen sebe a svojim blízkym, ale snáď aj okoliu – ostatným ľuďom či prírode. Zistila som, že mi čistenie sídliska a lesa svojim spôsobom čistí hlavu, roj neprospešných myšlienok.

A v jedno ráno došla idea začať blog, kde by som ľuďom priniesla povzbudenie, nové podnety, ale hlavne, kde by našli užitočné informácie pre túto situáciu. Dobrých myšlienok už existuje veľa a preto okrem vlastných úvah a skúseností by som rada prepájala aj ďalšie užitočné informácie a projekty na jednom mieste.

Ak vás zaujíma, čo všetko sa dá robiť, ako pomaly meniť svoj život, životné prostredie a aké sú možnosti a projekty, do ktorých sa môžete zapojiť či vyskúšať u vás doma, navštívte náš blog svet.tvorivo.sk, kliknite aj na odber článkov, aby vám nič neuniklo.